preskoči na sadržaj

Muški učenički dom Dubrovnik

 > Novosti  > Zanimljivo
Zanimljivo
n

 

 

 Iz Preventivnog programa Muškog učeničkog doma Dubrovnik

 

Ciljevi:  Upoznati učenike  s posljedicama  uporabe sredstava ovisnosti na psihički i fizički razvoj. Informirati učenike o socijalnim i represivnivnim inplikacijama navedenog problema. Odgajati i upućivati mlade na kvalitetnije korištenje slobodnog vremena. Ohrabrivati ih da odlučno kažu  NE  kada dođu u navedenu situaciju.

 

Metode rada:-   predavanja

-         audio-vizuelna metoda

-         grupne diskusije

-         praktični rad

-         metoda demonstracije

-         individualni razgovori

 

Sadržaji rada:

1.Predavanja i radionice uz grupnu diskusiju i audio-vizualnu prezentaciju.

Ove godine smo organizirali dva susreta s gosp. Markom Grgurevićem, voditeljem Obiteljskog centra koji je temu "Obitelj i ovisnost"  osvijetlio sa socijalnog i sociološkog stanovišta.

Napominjemo da smo prošle godine u dva navrata angažirali dr. Ćale-Mratović i suradnice koje su navedenoj problematici pristupile s medicinskog  stajališta, a iduće godine  planiramo dovesti predavača iz MUP-a (maloljetnička delinkvencija) i osvijetliti problematiku s policijsko-represivnog aspekta. Na taj način ćemo kompleksno i kvalitetno obraditi navedeno područje i učenike upoznati s problematikom iz svih perspektiva.

 

2.Športom protiv droge:

Cilj ovih aktivnosti je kvalitetno korištenje slobodnog vremana mladih te smo do sada organizirali prvenstvo domskih ekipa u malom nogometu ( 12 ekipa, a prvenstvo je trajalo mjesec dana) i košarci (10 ekipa).

Napominjemo kako smo, zahvaljujući donacijama i novčanoj pomoći Županije i Grada, nabavili koševe i golove te iscrtali igralište. Nedostaje nam kvalitetnija i viša ograda za neometano odvijanje navedenih i drugih športova, kao i športskih rekvizita.

Do kraja godine planiramo organizirati prvenstvo u rukometu i odbojci kako bi potakli sve učenike na aktivno učešće, a sudjelovale su i dvije ekipe odgajatelja na turniru u košarci.

Vrijedno je napomenuti kako naši učenici redovito sudjeluju na svim Županijskim sportskim natjecanjima i Domijadi.


n
 
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 12. 2010.

Ukupno: 197787
 
 > Novosti  > Zanimljivo
CMS za škole logo
Muški učenički dom Dubrovnik / Sv. križa 8, HR-20000 Dubrovnik / www.dom-ucenicki-muski-du.skole.hr / ured@dom-ucenicki-muski-du.skole.hr
preskoči na navigaciju